Büntetés szex megvonással - szexuális játszmák

A szex a lelki és szellemi harmónia testi szintű megvalósulása a párkapcsolatban. Ezért ennek megvonása az egész kapcsolatot megborítja. A szex megvonást a leggyilkosabb női fegyverként emlegetik. Azonban számos olyan eset van, ahol nem a nő, hanem a férfi alkalmazta ezt a büntetést a párja ellen.

 

pic_jatszmak.jpg

 

Bevallom őszintén, korábban a házasságomban én is műveltem hasonló csúfságot a volt férjemmel - NE ÉRJ HOZZÁM!, Hagyjál békén, Ne nyúlj hozzám! mindezt olyan nézéssel és hangsúllyal, hogy napokig távol tudtam tartani magamat tőle...  Aztán a következő párkapcsolatomban visszanyalt a fagyi, és engem büntettek hasonló módszerrel. Hát nem volt kellemes... Na akkor lettem csak igazán empatikus! XD

A szex megvonásos büntetés nemcsak magára a szexre terjed ki, hanem mindenre, ami hozzá tartozik, és egyébként fenn is tartja a kapcsolatot, mint a kommunikáció, az intimitás, ölelés, puszi, egymás szeretete, tisztelete, meg-és önbecsülése. Tehát a szex megvonás mindenre, az egész kapcsolat működésére kiterjedő (ön)pusztító hadművelet. Aki élt már át ilyet, az pontosan tudja milyen érzés. Először mintha jól gyomron vágnának, vagy inkább egy övön aluli ütéshez tudnám hasonlítani... aztán pedig olyan mélyzsigeri, gyötrő, kínzó, sóvárgó fájdalom keveredve a csalódással és a önmarcangolással, amit nehéz elfelejteni. Egy életre megjegyzi az ember, ezért aztán mindent elkövet, csak ne ismétlődjön meg újra. 

A szexszel való büntetés is egy játszma. Viszont nem összekeverendő azzal, amikor az eltávolodás miatt nincs kedved szeretkezni a társaddal. Vagy valamilyen valós, komoly okból tényleg haragszol a párodra, veszekedtetek, vagy a sok munka miatt, stressz miatt túl fáradt vagy, és a szex az, ami utolsóként megfordul a fejedben. Ilyenkor, és a büntetés helyett is a legjobb megoldás a kommunikáció. Egyszerűen le kell ülni és meg kell beszélni a dolgokat.

A szexuális étvágytalanságnak számos oka lehet... a társad is érzi, amikor büntetésből nem fekszel le vele, hisz ő ennek az elszenvedője. 

Szexjátszmáról beszélünk akkor is, amikor szándékosan "húzod az agyát" a másiknak. Felcsigázod, aztán mégsem lesz semmi. Felöltözöl szexi fehérneműbe, illegeted-billegeted előtte magad, aztán lefekszel aludni, miközben neked is lenne kedved egy kis hancúrozáshoz. Mindezt azért követed el, mert előzőleg a párod nem tett meg neked valamit, amire esetleg megkérted, vagy később jött haza, mint ahogy megígérte, és ezen te besértődsz. Tehát akkor van szex, ha megérdemli, és mindent úgy csinál, ahogy szerinted az elő van írva.

Amikor a férfi több szexet akar, mint a nő, és már követeli is, hogy a párja lefeküdjön vele akkor is, ha épp nincs hozzá kedve... Ennek következménye szintén a szexsztrájk lesz.

A forgatókönyv úgy zajlik, hogy a férfi folyton szexelni akar, a nő pedig úgy érzi, hogy olyan, mint egy szexbábú, aki csak használva, kihasználva van, és az ő érzései, igényei egyáltalán nem fontosak. Amikor ezt szóvá teszi, akkor elindul a veszekedés lavina, aztán a férfi bünteti olyan dolgokkal a nőt, amire a nő megkéri, és a férfi szándékosan nem teszi meg.

A férfi ugyanis ezeket a kéréseket feladatoknak fogja fel, amelyekért jutalmat vár, tehát csak akkor fogja megtenni, ha ezért cserébe szexet kap. A nő a békesség kedvéért mégis lefekszik vele, persze egyáltalán nem élvezi, de így legalább szent a béke. Másnap a férfi ismét követelőzik, a nő pedig ismét elzárkózik, és a játszma kezdődik elölről. A nő próbálja szex megvonással büntetni a férfit, de az újabb veszekedés elkerülése miatt, inkább újra és újra beadja a derekát. A férfi tudja ezt, és amikor megneszeli a büntetés szagát, szándékosan provokálja a nőt, mivel tisztában van vele, hogy úgyis szex a vége mindennek. 

Másik eset nő kliensemtől aki jelenleg is a szex megvonásos büntetést alkalmazza arra, amikor a férjnek egyre irreálisabb elvárásai vannak az ágyban. Természetes dolog, hogy egy hosszú házasságban a szexuális életet olykor fel kell dobni valamivel, hogy ne legyen unalmas. Mindez kölcsönös beleegyezéssel és megbeszéléssel történik. Ami őt a szex megvonására sarkallta, hogy már nem elég az, hogy ő pl. beöltözik szexi titkárnőnek, vagy "hivatásos"nak adja ki magát, vagy szexuális segédeszközökkel próbálnak egymás kedvében járni, hanem egyre durvább és extrémebb kéréseknek kell eleget tennie.

Kliensem azt mondta: "Van az határ, hogy ezeket az elvárásokat már nem tudja és nem akarja teljesíteni az ember. Akkor is szeretkeztem vele, ha volt hozzá kedvem, ha nem".

Azért, hogy minden visszatérjen a normális mederbe, a feleség szex megvonással él. Így akarja szabályozni a szexuális életüket, mert úgy érzi, már nem a meghitt közös együttlétek fontosak a férje számára, hanem a saját szükségleteinek féktelen kielégítése. Ezért a nő passzív-agresszív tiltakozásba kezdett, ezzel elégtételt véve és szabályozva a szexuális életüket.

Szexuális játszma az is, ha megfelelési kényszerből szeretkezel a pároddal. Amikor nincsenek kimondva az igények, szükségletek, csak van egy túl ideologizált feltételezés a fejedben, és valójában annak az elképzelésnek akarsz megfelelni. Tehát mindent úgy csinálsz, ahogy szerinted a párodnak jó, és magadat pedig teljesen háttérbe szorítod. Ennek az eredménye akár merevedési zavar is lehet, vagy nőknél teljes elzárkózás a szextől, amit a társad szintén büntetésnek él meg. 

A nyílt kommunikáció és a felelősségvállalás helyett, amelyek építik a kapcsolatot, a szex megvonásos játszma destruktív folyamatot okoz, ami kiüresedéshez, eltávolodáshoz vezet. Amíg ezelőtt a szex élvezetet okozott mindkettőtök számára, mára már odáig fajult, hogy már akkor sem szeretkeztek, ha kedvetek lenne hozzá. Mivel a büntetett társ folyton attól fél, hogy el lesz utasítva, és csak akkor van szex, ha ő azt előtte kiérdemli. Ha épp semmit nem csinált, akkor miért is lenne szex?! Tehát már bele sem kezd, inkább feladja, és teljesen megszűnik a kezdeményezőkészsége. A büntető fél pedig szintén szenved, bűntudata is van, hogy ő okozta a mindent elsöprő szexuális élet lassú, de biztos halálát. 

A szex fegyverként való használata manipulációs technika is egyben. Mivel haszonelvűség van, mindkét részről nyereség várható. Az egyik fél nyeresége (általában a férfié) az orgazmus, míg a női nyereség lehet bármi, amire a férfit a szexért cserébe rá tudja venni. Ilyenkor könnyű kihasználni az "ártatlan" férfit, akinek lehetnek akár perverz titkos vágyai is. Ez esetben kiemelten fontos a kommunikáció, hisz először ki kell deríteni, mire vágyik a férfi, hogy aztán a nő ezzel inkorrekt módon vissza tudjon élni, és a szexszel hatalmába tudja keríteni mit sem sejtő áldozatát. Biztos láttatok már olyan filmet, ahol a nő felhasználta csábos bűverőjét, hogy információt szedjen ki a nem éppen neki tetsző férfiból. 

A játszma akkor van megszakítva, ha valamelyik fél nem játszik tovább. Őszinte kommunikációval szinte minden konfliktus és játszma megtörhető. Érdemes megvizsgálni a párkapcsolatban zajló forgatókönyveket, és megfelelő önismerettel és önreflexióval fordulni egymás és a kapcsolat felé. Mit miért teszünk? Mit és hogyan kommunikálunk? A helyzetekhez milyen gondolataink és milyen érzések társulnak? Igényeinket és szükségleteinket felvállaljuk-e a társunk előtt?

Valamint gondoljuk át, valóban ez a legjobb megoldás céljaink eléréséhez, hogy a legintimebb testi érintés megvonásával, a szexszel akarjuk büntetni a párunkat, akit szeretünk?! "Szeretkezz, ne háborúzz!" 

 

Kép: Parókia portál