Sokan a külsőben keresik a választ, pedig az belül, bennünk van!

Ízig-vérig Nő

Egy éppen aktuális témát boncolgatok...Kisarkítva Norbi szerint csak akkor Nő a Nő, ha feszes, izmos, bombázó idomokkal rendelkezik, és csak a Nő hibája, ha tönkremegy a párkapcsolat. Részben egyetértek vele...Mégpedig abban, hogy tenni kell azért, hogy jól működjön a párkapcsolat. De semmiképpen sem csak a Nőnek! 

Épp a minap beszélgettem a férfiakkal erről, hogy mitől Nő egy Nő, mitől tartják a nőket nőiesnek. Annak ellenére, hogy a Férfi népség vizuális típus, és a Nő először a szemnek kell, hogy tetsszen, mégsem a külső volt a fő és elsődleges szempont. Olyan válaszokat említettek, hogy kedvesség, tájékozottság, nyitottság, igényesség önmagára és környezetére, tudja, hogy mit akar, ugyanakkor empatikus, emellett legyen ízlése és stílusa, legyen egy kialakult értékrendje, aminél alább nem adja... Utána jött csak az, hogy legyen "étvágygerjesztő", csinos (erre teljesen különböző válaszokat kaptam, kinek mi a csinos) és ha már az étvágynál tartunk, legyen házias, legyen kisugárzása, legyen mosolygós. Egy nőies Nőt tudnak tisztelni, felnézni rá és bálványozni, az örök vadász férfiak úgy érezzék elérhetetlen, akit újra és újra meg kell hódítani. 

Napjaink fő problémája, hogy a Nő egyszemélyben Nő is és Férfi is. Azt látom, hogy a nők egyre jobban elférfiasodnak, a férfiak pedig egyre jobban elnőiesednek. Mindez annak köszönhető, hogy mi nők vagy muszájból, vagy megváltozott élethelyzetünk miatt átvállaljuk a férfiak feladatait. Megtanultunk barkácsolni, autót szerelni, vállalkozást és háztartást vezetni, gyereket nevelni...egyedül. Már-már úgy érezzük magunkat, mint egy skizofrén transzvesztita, és épp csak állva nem pisilünk. Jómagam is ilyen voltam. A hétköznapi pörgős élet és igen sok feladat mellett, nem könnyű olyan Nőnek lenni, amilyen a Norbi elvárása. Ezt szinte csak azok tehetik meg, akiknek egyéb dolguk sincs, csak az, hogy jól nézzenek ki. 

Igazából mindegy mennyi nehézségen vagy túl... Ha úgy érzed elhanyagoltad magad, akkor is meg kell látni a rosszban a jót, az akadályban a lehetőséget, a nehézségben az erőt, hogy méltósággal tudjuk viselni a megpróbáltatásokat, és megőrizzük a tartásunkat. Ha van egy felépített értékrended, aminél alább nem adod, azzal meg tudod őrizni az önbecsülésed, a magabiztosságod, és nem kevés önbizalmat is ad. A folyamatos tanulás biztosít egy általános intelligenciát és tájékozottságot, mind a magánéletben, mind szakmai területen. Ahogy változik a belsőd, a külsőd is vele együtt átalakul. Egyre szolidabbá válsz külsőleg, belsőleg pedig alázatosabbá. A nagyképűséget, uralkodási vágyat, dominanciát, önzetlenségre, segítőkészségre, tiszteletre cseréled, a kidobott ciciket és a miniszoknyát pedig diszkrét, elegáns nőies darabok váltják fel. Nem könnyű a férfiak elismerését és tiszteletét kivívni. Ha magabiztosságot sugárzol és tudod, mit akarsz, ez segít abban, hogy minden helyzetben megálld a helyed. 

Az ízig-vérig Nő titka a jó önismeret. Ha tisztában vagy saját képességeiddel, készségeiddel, hibáiddal és erényeiddel, és azokat nyíltan fel is mered vállalni, akkor az eredmény nem lesz más, mint egy igazi, sugárzó, elbűvölő, dekoratív, ízléses, elegáns, szexi, nőies Nő.   

A férfiakkal való beszélgetések során szinte minden férfi saját felelősségének is tekinti, ha a Nő elhanyagolja magát, és ez semmiképp sem írható fel egyértelműen csak az egyik fél számlájára. Számukra sem csak a külső megjelenés fontos, hanem magasabb értéket képvisel az, hogy a Nő milyen erkölcsi értékekkel rendelkezik. Egyetértettek abban, hogy mindkét nemnek tennie kell azért, hogy ne laposodjon el a párkapcsolat, és, hogy mindenki maradjon meg a saját szerepében, azaz a Nő legyen Nő, a Férfi pedig legyen Férfi.   

 

Címkék: férfi