Ha elmúlik Karácsony...

Avagy, hogyan dolgozd úgy ki magad, hogy olyan társad legyen, amilyet szeretnél...?

Így Karácsony után Nekünk, Magányosoknak (igen, bevallottan Én is az vagyok) már egy kicsit jobb a helyzet. Akiknek tavaly, még az ünnepek előtt, nem jött össze a párkapcsolat ilyen-olyan okból kifolyólag, az majd most, az ünnepek utáni januárra teszi a mércét, hogy legalább a következő nagyobb ünnepet - a Húsvétot -  ne kelljen egyedül tölteni. Többen már az öngyilkosság határát súrolják a társtalanság, és a magányosság miatt, de nem szabad feladni, mindenkire vár a megfelelő társ, csak tenni kell érte, hisz cselekvés nélkül nincs eredmény és nincs változás sem.  

Nos...

tanulj.png 

Elcsépelten hangzik, de igaz... Ha olyan társat szeretnél, amilyenre vágysz, akkor Te magadnak is olyanná kell válnod. Ez logikus, nemde? 

Tanulj!

Első lépésként gondold végig, milyen társat is szeretnél...? Majd pedig azt, hogy megvannak-e benned is ezek a tulajdonságok...? Amennyiben arra a megállapításra jutsz, hogy bizony nincsenek (légy őszinte, legalább magaddal legyél az!), akkor vagy menj el szakemberhez, vagy pedig vedd kezedbe a sorsod és menj el egy olyan tréningre, olvass, tanulj, ahol szemtől szembe kerülsz nemcsak önmagaddal, hanem esélyt adsz arra is, hogy azzal az emberrel is megismerkedj, aki a jövőben a társad lehet. 

 

Útmutató a társkereséshez:

Tarts egy kis önvizsgálatot, nézd meg, Te hol tartasz. Helyén van-e az önismereted, az önbecsülésed, az érzelmi és értelmi intelligenciád. Ezen menüpontok alapján indulj el. Rém egyszerű a kezdet.

Önismeret terén kezdetlegesen elegendő -  még az én koromban általános iskolás szinten - jó és rossz tulajdonságaid, erősségeid, gyengeségeid. 

Önbecsülés, hogy elismered-e saját és mások értékeit, eredményeit, tiszteled-e, értékeled-e  saját magad, és más emberek, akár eltérő, akár azonos véleményét, ki mersz-e állni saját magadért, vállalod-e a felelősséget a tetteidért? Becsülöd-e önmagadat és más embertársaidat annyira, hogy bármilyen helyzetben megőrzöd az emberi méltóságot, és igyekszel minden helyzetben a legjobb és legmegfelelőbb módon viselkedni, hogy se magadat, se másokat ne hozz megalázó, kellemetlen helyzetbe. Továbbá bízol-e saját képességeidben, és döntéshozatalodban.

Érzelmi intelligencia, egyszerre egy időben érezni, kimutatni és kimondani az adott szituációhoz tartozó érzést.

Értelmi intelligencia, lebutítva a megszerzett és a hozott tudás.

Tehát összefoglalva a lényeg, csak olyan társat tudunk bevonzani, aki pont azon a szinten van, ahol éppen mi tartunk. Ha magasabb szinten lévő társat szeretnénk bevonzani, akkor nekünk is fejlődni kell, hozzá alakulni a kiszemelt társhoz, még ha csak képzeletben létezik is.