Mit tegyünk, hogy ne hűljön ki a hitvesi ágy? 5+1 tipp, hogyan maradj érdekes, még évek múlva is?

Amikor én összeházasodtam a volt férjemmel, az anyósom adott nekem egy útravaló tanácsot, amit azóta sem felejtettem el: "Maricám! Nekünk Nőknek kell melegen tartani a szerelmet!" Elég fiatal voltam még ahhoz, hogy ezt ne értsem, majd évekkel később esett le, hogy mire is gondolt valójában... 

 

mr_es_mrs_smith.jpg

 

Nem könnyű feladat ebben a rohanó világban folymatosan fenntartani egy férfi érdeklődését, miközben a média a tökéletes alakú, minden helyzetben helytálló, ragyogó mosolyú, mindig elegáns szuperfeleséget, szuperanyát és szupernőt harsogja. Hisz a legtöbb nő nem tökéletes alakú, sokat dolgozik, 1-2-3 vagy még több gyermeket nevel, bevásárol, mos főz takarít, és mire az ágyjelenetre kerülne a sor, általában ezek miatt estére hulla fáradt és kimerült... 

De mégis mit lehet tenni annak érdekében, hogy ne aludjon ki az a bizonyos szikra...? 

Sok nő és férfi kliensem panaszkodik arra, hogy ellaposodott a párkapcsolatuk, és nincs már benne szenvedély, pedig pont ez az, ami melegen tartja a hitvesi ágyat (is). A +1. tipp legalabb olyan fontos, ha nem fontosabb, mint az összes többi.

Hogyan maradj érdekes, akár még évek múlva is? 

1. Maradjon meg az önállóságod

Egy korábbi cikkemben részletesen írtam arról, hogy létezik-e a kapcsolatban Te és Én, vagy csak a Mi létezik? 

A klienseimnek a "Mi"-t két egymást keresztező halmazként szoktam szemléltetni... A közös metszet a Mi, a többi pedig a Te és Én. De mielőtt ábrázolom nekik, meg szoktam a párokat kérni, hogy rajzolják le ők először, kinek mit jelent a "Mi"...? Meglepő ábrák szoktak születni... Van, aki két külön kört rajzol, és azt köti össze, van aki pedig a két kört egymásra, egymásba rajzolja...Ritka, aki azt az ábrát használja, amit én, ahol a metszeten kívüli részek utalnak az önállóságra. 

Nagyon fontos, hogy a kapcsolaton belül is meg tudjuk őrizni a függetlenségünket. Legyen külön hobbid is a párodtól, ne csak vele együtt...csinálj olyan dolgokat, amiket ő nem szokott. Így fel tudsz te is töltődni és biztosan örömmel hallgatja az élménybeszámolóidat is... Nincs is szexibb egy sugárzó nőtől, aki lelkesedik az iránt, amit csinál...

Legyen külön barátiköröd is, akikkel alkalomadtán összejártok beszélgetni, szórakozni. Ezzel nemcsak a párodtól zsebeled be azt a figyelmet, amire szükséged van, és ő sem érzi, hogy csak kizárólag tőle várod el. 

Maradjon külön énidőd is, amit csak magadra fordítasz. Ha mindig mindent a pároddal együtt csinálsz, bevásárlás, edzés, esetleg még közös vállalkozás is, sem neki, sem neked nem lesz miből töltekezni, és egy idő után nemcsak unalmas lesz a párkapcsolat, hanem fárasztó is, tehát nem lesz miből egymásnak adni. 

Egy okos, önbizalommal teli, céltudatos nő szexi. Mindig legyenek céljaid, tanulj valamit, és érd is el azokat, hogy a párod fel tudjon nézni rád és büszke legyen arra, hogy neki milyen okos, ügyes felesége van.

2. Törődj magaddal és legyenek titkaid

Nem gondolom önzőségnek, ha egy nő törődik magával, és nem folyton a párja nyakán csüng, vagy csak azért nem ad már magára, mert már úgyis férjnél van, és megvan a pasi. Igenis igényesnek kell maradni, olyannak, mint amilyennek a párunk az elején megismert. Sportolni, szépen öltözni, adni a külsőre (is).

Nincs is annál kiábrándítóbb, mikor egy nő elhanyagolt, zsíros a haja, lepattogzott a kezéről, lábáról a körömlakk, betört a körme, szőrös, és még a szája is büdös. A higiénia alap, ezt nem kell túlmagyarázni, de azt már igen, hogy ezeknek az intézése ne a párod előtt történjen. Lehet, hogy maradi vagyok, és közvetlenség ide vagy oda, de egy nőnek nem illik az intim dolgait kiteregetni. Ez maradjon az én titkom, hogyan zajlik egy ilyen folyamat. Én sem vagyok rá kívácsi, hogy a párom, hogyan borotválja le a farkát, vagy mit csinál a WC-n, vagy vágja ki az orrából a szőrt... 

A férfiak nagyon kíváncsiak mindenre. Arra, hogy kivel voltál, mit csináltál (az egészséges kíváncsiságról beszélek), és legfőképp, hogy miről beszélgettetek. Nem kell neki minden apró részletről beszámolni, vannak olyan dolgok, amik csak a nőkre tartoznak. Az, hogy megőrzöm a titokzatosságomat, nem azt jelenti, hogy azért nem mondok el neki dolgokat, mert nem bízom benne.

3. Hagyd, hogy legyen Férfi

Szinte minden alkalommal elmondom, már-már jelmondatommá vált, és nem is tudom eléggé hangsúlyozni, hogy a FÉRFI legyen FÉRFI, a NŐ pedig legyen NŐ, és NE cseréljük fel a szerepeket! 

Mi nők már szinte mindent IS meg tudunk csinálni férfiak nélkül, még a gyereket is. Éppen ezért nagyon nehéz ma a férfiaknak, hogy igazán nemi szerepüknél tudjanak maradni. Már nem kell megvédeni a nőt, nem kell harcolni és nem kell vadászni sem, ezért sokkal nehezebb dolguk van a férfiasságuk bizonyítására. 

Én is az univerzális nők közé tartozom. Ha nagyon muszáj, szinte mindent meg tudok csinálni egyedül... De olykor szándékosan kérem a férfiak segítségét, hogy ezzel is erősítsem azt, hogy szükségem van rájuk.

Autós ügyekben és a technikai dolgokban is kikérem a tanácsukat, mert kétségkívül jobban értenek hozzá, mint én... Nyilván meg tudok rendelni egy gumiszőnyeget az autómba, vagy meg tudok venni egyedül egy telefontartót, de nem teszem... Hagyom, hogy érezzék, számíthatok rájuk, hogy szükségem van RÁ, mint FÉRFIRA...Továbbá ha valami elromlott, már nem állok neki Én egyedül megszerelni (holott meg tudom csinálni), hanem szólok egy férfinak.

Nagyon szívesen, örömmel és készségesen segítenek, adnak tanácsot, így én is nő tudok maradni, őket pedig hagyom Férfinak lenni. Természetesen egy nőies gesztussal viszonzom a segíteséget, pl. főzök valami finomat...

Nem kell mindent nekünk nőknek megoldani...Egy kapcsolatban rendkívül fontos a feladatmegosztás. Mindenkinek legyen meg a maga kis dolga, amiket a nő csinál, és amelyek a férfi feladatai. Maradjon mindenki a saját szerepében, nem kell átvenni a férfi feladatát, és munkáját. Pláne ha felajánlja a segítségét, azt véglépp nem illik visszautasítani. 

A hangos böfögést, és hangrobbanással járó fingást is sok pasi igencsak férfiasnak gondolja... Ennek is megvan a maga helye és ideje. Nyilván nagy poén, és a bizalom, valamint a közvetlenség jelképeként is tartják számon, ha egy férfi csinálja... Nade hölgyeim! Szörnyen kiábrándító, és vágylohasztó, mikor reggel az ágyban ébredéskor egymás kedvére fingkoncertet adtok... Eleinte még vicces, de évek múlva már ízlésrombolóvá válhat. 

4. A Férfit is kell dicsérni

Nemcsak a nőknek van szükségük bókokra. Igenis jólesik egy férfinak is, ha elismerik abban, amiben jó, pl. ha megtett érted valamit. Köszönd meg neki, és ne fukarkodj a dicsérettel, hisz ez is növeli az önbizalmát. Ettől még magabiztosabb, még erősebb, még férfiasabb lesz, és te fel tudsz nézni rá. Mint ahogy az előbbi pontban írtam, nehéz dolguk van, mivel mi nők elég önállóak (ez nem összekeverendő a kapcsolatban megvalósítandó önállósággal) és univerzálisak vagyunk. 

Bátran dicsérd meg mások előtt is, akkor egy igazi lovagnak fogja érezni magát, aki mellett te királylány lehetsz. 

Ha egy férfi elismerés igénye ki van elégítve, akkor az kihat a szexuális életre is... Ha nem "éhes", nem fog máshova menni "enni".

5. Csináljatok közös programokat CSAK KETTESBEN

 

mr-mrs-smith4.jpeg

 

Életünk során többféle szerepet magunkra vállalunk... Feleség, anya, az ágyban szerető, szakácsnő, titkárnő, tanárnő, takarítónő... A férfi ugyanígy... apa, férj, autószerelő, kertész, vízvezeték-szerelő stb... A nagy szerepvállalások közepette mindketten elfelejtenek Nőnek és Férfinak lenni. Ezért kiemelkedően fontos egy kapcsolatban, főleg, ha már hosszú évek óta együtt vagytok, hogy szánjatok időt magatokra is CSAK KETTESBEN, gyerekek, család, barátok nélkül.

Csináljatok olyan dolgokat, amiket a kapcsolat elején, ezzel is emlékeztetve egymást, hogy miért szerettetek bele a másikba. Tegyetek meg olyan dolgokat is, amiket nem szoktatok, vagy még soha nem próbáltatok ki. Gyűjtsetek kettesben minél több emléket, ez is erősíti a kettőtök közötti köteléket.

Lépjetek ki a komfortzónátokból, ismerjétek meg egymást még jobban, a legkülönbözőbb helyzetekben. Érdekes lehet a saját magunk, vagy a társunk reakciója pl. egy ejtőernyőzés során, amit utána meg is tudtok beszélni, nemcsak a közös élményeket.

+1. Változatosság a szexben

Ennek csak a fantáziád szabhat határt. Egy hosszú kapcsolatban, ha már unalmas a szex, azt fel lehet dobni valamivel. Ha már a dögös body, és a szexi harisnyatartó is kevés, bevállalhattok szerepjátékot beöltözve. Csak a képzelőerőn múlik, ki milyen jelmezbe bújjon bele...ezzel mindkettőtök kíváncsisága garantáltan ki lesz elégítve, és igen sokféle lehetőség létezik.

Szexuális segédeszközöket is bátran használhattok. Ha a hancúrléc már kissé unalmas, a szexshopokban mindenféle felszerelés kapható mind a nők, mind a férfiak örömére. Egyáltalán nem ciki bemenni, szétnézni és tájékozódni.

Nem muszáj az ágyhoz ragaszkodni sem, meglephetitek egymást bárhol bármikor. Az ismeretlen vagy váratlan helyszín az újdonság erejével fog hatni, és erőteljesebben fokozza fel az izgalmakat.

Új pózokat is kitalálhattok, vagy a neten levő pornóból, könyvekből vehettek új ötleteket, amiket még nem próbáltatok. Tantra kurzusra is elmehettek együtt, ahol megtanultok igazán testi-lelki-szellemi szinten kapcsolódni egymáshoz.

Megtanulhatsz pl. egy szexi öltáncot, sztriptízt, amit alkalomszerűen be tudsz vetni a párodnál. Óriási meglepi lesz, te pedig egy szexistennőnek fogod érezni magad. Ne foglalkozz a súlyoddal, hogy "de én nem vagyok ehhez elég csinos", hidd el, nem a plusz kilókat fogja nézni.

Erotikus masszázzsal is kényeztethetitek egymást. Ehhez teremtsd meg a megfelelő hangulatot...Semmiképp se feledkezz meg a halk zenéről, a gyertyákról, az illatokról, az olaj pedig legyen meleg... 

Igazából szinte mindegy, mit csináltok, mivel dobjátok fel a szexet, a lényeg, hogy MÁS legyen, mint amilyen eddig volt. 

Jogosan merülhet fel benned a kérdés, hogy csak neked kell odatenni magad, hogy ne hűljön ki a hitvesi ágy...? Ahogy Te változni fogsz, veled együtt a párod is változni kezd, és az eredmény nem marad el.

Ha szeretnél részletesebb tájékoztatást kapni arról, mivel és hogyan tudjátok feldobni a kapcsolatot, mi mindent lehet még megtenni azért, hogy a válás helyett hosszú, boldog, kiegyensúlyozott párkapcsolatotok legyen, akkor írj rám Messengeren, és jelentkezz be egy konzultációra. 

https://parkapcsolatrolmaskepp.hu/

 

Fotó: Mr. és Mrs. Smith című film