Honnan tudod, hogy a pasi nem csak szexet akar? - 9 jel, hogy a pasi komolyan gondolja Veled

Ma délelőtt épp a Facebookot görgettem, amikor megakadt a szemem az egyik csoportban feltett kérdésen. Honnan tudod, hogy a pasi nem csak szexet akar?

 

csak_szex.jpg

 

Miért, mi nők mi a fenét akarunk egy olyan pasitól, akivel elkezdünk randizni és bejön nekünk?! Előbb - utóbb szexelni IS akarunk vele, nem? Súlyos tévhit, hogy a nők nem akarnak szexelni, és minden férfi disznó. Dehogynem akarunk szexelni. Csak az nem mindegy, mikor? Viszont senki sem akar könnyű prédának látszani, és azért kell, hogy egy kis izgalom, várakozás, vágyakozás legyen benne.

A fent említett kérdésből (honnan tudod, hogy a pasi nem csak szexet akar?) és a kérdező válasz kommentjeiből kiderült, hogy ő sem csak búfelejtőt keres, hanem az Igazi férfira vágyik…   

Amikor már szinte sóvárogva, kétségbeesetten vágysz egy normális párkapcsolatra, mert eleged van az egyedüllétből, a magányosan töltött tv-nézős estékből és ünnepnapokból, akkor elgondolkodsz. Fájdalmasan hasít beléd minden egyes nap a gondolat, hogy kéne valaki… Hiányzik a társ, a férfi az életedből. Minden egyes napot túlélésnek élsz meg, mert egyre jobban fáj a magány. 

A szomorúan eltöltött napokon azon gondolkodsz, hogy jó lenne a családi összejöveteleken végre nem egyedül ülni, és nem azt hallgatni mindenkitől, “Miért nincs még pasid? Hogy nem tudtál még összeszedni valakit, pedig olyan jól nézel ki…? Nem találtál még senkit…???”

Jó lenne nem egyedül bevásárolni, és ha a zsugor ásványvizet és a teli szatyrokat nem neked kéne mindig hazacipelni. Jó lenne megosztani a hétköznapi dolgokat (és az ágyat is) már  valakivel. Hiányzik az érintés, az ölelés, a biztonságot nyújtó férfi kar.

Szeretnél közös élményeket gyűjteni valakivel, nem egyedül kocsit mosni, nem egyedül háztartást vezetni, nem egyedül gyereket nevelni… És nem mellesleg szeretnéd újra nőnek érezni magad! Azt, hogy valaki értékeljen, mint nőt, lássa benned a szépséget kívül-belül! És úgy nézzen Rád, mint egy Istennőre! Mert most egy személyben vagy apa-anya, férfi-nő, és férj-feleség, házasságban önmagaddal. 

Túl vagy már a 20. randin, és azt érzed, sosem jön el az igazi, mert minden pasi csak dugni akar veled...jogosan merülhet fel benned a kérdés… Honnan tudod kiszűrni, melyik az igazi? Melyik akar megismerni? Vajon melyik az végre, aki nemcsak ágyba akar vinni, és utána lelépni?! Ki az, aki Téged akar, és ki az, aki csak a testedet…? 

Nem bírod már a kéjenc pillantásukat sem, amikor már a szemükkel levetkőztetnek, és ez első ránézésre lerí róluk. A vele járó parfümmel keveredett tesztoszteron szag pedig elveszi a maradék kedved az ismerkedéstől, mert tudod, ebből úgyis csak (megint) szex lenne... 

Természetesen vannak olyan férfiak (és nők is), akik minden kötelezettség nélkül valóban csak szexet akarnak… És itt most nem a fizetős szolgáltatásokra gondolok. Egyszerűen csak elegük lett, vagy vadászok, akiknek ez az életük, hogy egyik prédáról vadásznak a másikra. Ebben látják az izgalmat, flörtölnek, kedveskednek, programokat is szerveznek, ellenállhatatlanok. Amikor megvan a zsákmány, eltűnnek, felszívódnak, nem keresnek, pedig azelőtt úgy tűnt érdeklődnek… Az  elköteleződés, felelősségvállalás hiányának és döntésképtelenség, hárítás hátterében kötelékfóbia is állhat, amely súlyos károkat tud okozni a prédának.  

Ha egy férfi akar szexelni, és az első éjszaka után lepattan, akkor szar szemétláda, aki minden nőt gerincre vág… De ha egy nő csinálja ugyanezt, akkor az úgy rendben van, ugye?! 

Egy férfi kliensemet kérdeztem erről a témáról… Azt mondta, hogy az a baj, hogy a nők túlságosan rágörcsölnek a randira. Már az első alkalommal a leendő férjet és apát látják benne, és ez túl sok… Annak ellenére, hogy a nők szeretnek kérdezni, és szeretnek beszélgetni, mégis inkább kérdés nélkül odaadják magukat elsőre, mint hogy kiderítenék, mi a férfi szándéka. Pedig a férfiak nagy része felvállalja, ha csak szexet akar, de a nők meg sem kérdezik, hanem egy randi után már hivatalos párkapcsolatnak könyvelik el. Ettől a férfi pedig menekül. 

Neki az a tapasztalata, hogy a nők egy része vagy kurva, aki szinte azonnal szétteszi a lábát, vagy 0-24-ben apát keres a gyerekének. A nők ott rontják el, hogy jóval többet képzelnek bele a dologba, mint amennyi valójában történik, és a végén a pasi lesz emiatt a seggfej.

A nők és a férfiak a randizás során (is) másképp működnek. 

A nők fejében, fantáziájukban megszületik egy kép, tele elvárásokkal a leendő férfiról és a (még nem létező) kapcsolatról. 

Ez folyamatosan fennáll az ismerkedés alatt, és ezt az ideát kergetik. Aztán, amikor a férfi ezeknek a fantáziában lévő elvárásoknak nem felel meg, akkor megy a levesbe. 

Hiszen a nőnek konkrét elképzelései vannak, milyen legyen a férfi, hogyan viselkedjen vele, milyen bókokat mondjon neki, és milyen legyen a kapcsolat… Amennyiben ez a közös programok alatt, a személyes találkozások alkalmával nem úgy alakul, ahogy a nő elképzelte, akkor elkezdi a nő a kifogásokat gyártani a férfi ellen, hogy az miért nem jó neki… Közben a férfi önmagát adja, odateszi magát, bókol, virágot vesz, közeledik, de nőnek ez mégsem jó, mert nem “OLYAN”, nem az történt, amit a nő akart (amit a fantáziájában elképzelt).

A férfiak ezzel szemben úgy állnak a randihoz, hogy ha tetszik a nő, akkor szeretne vele több időt tölteni, érdeklődik, közös programokat szervez, hogy minél több oldaláról megismerje a nőt. És meglátja mi lesz belőle.  

Valóban sok férfi csak szexet akar… De nem lehet így általánosítani.  Az a férfi, aki pl. túl van már a 40-en is, sok mindenen keresztül ment. Túl van esetleg váláson, munkahely váltáson, talán megcsalták, nem akkor láthatja a gyerekeit, amikor akarja, és meglehet újjá kellett építeni az egész életét… Anyagi biztonságot teremteni, mert az exnél maradt a ház, a kocsi, és ő esetleg albérletbe kényszerült egy átmeneti időre, amíg újra összeszedi magát… Azért ebbe is gondolj már bele, mikor azt várod el egy férfitól, hogy drága ajándékokkal, wellness hétvégékkel és egzotikus nyaralásokkal kápráztasson el, hogy miből?! Nem mindegyik férfi gazdag vállalkozó… 

Sok pasi érzelmileg is teljesen kész van, csalódottak, padlón vannak, és nem feltétlenül csak a testiségre vágynak. Nem fognak azonnal szerelmet vallani, óvatosak, bizalmatlanok… Pont mint, mi nők! Éppen ezért, nemcsak a testi kielégülést keresik, hanem egy gondoskodó, szerető nőt, aki egy kicsit odafigyel rájuk… 

Az a baj, hogy a szexet manapság manipulációs eszköznek és hatalmi harcnak tartják. Számos játszma része a szex-szel való jutalmazás-büntetés, holott ez egy olyan tevékenység (lenne), amelyben kölcsönösen örömüket lelik egymásban a párok.  

Azok a sztereotípiák is a játszmák része, hogy “odaadom magam, nem adom”, vagy “nem akarok könnyen kapható lenni”. A nőben legyen egy erős tartás, ugyanakkor a férfi irreális időn túli  várakoztatása is a jutalmazás-büntetés játszmát támasztja alá, hisz kölcsönös vonzódás esetén kínszenvedés a vágyat folyamatosan visszatartani. 

Ha nem a manipulációs elv vezérli a szexet, akkor itt is kiderül, hogy a nők és a férfiak másképp működnek. A nőkben a szex után érzelmi alapon megindul a kötődés, míg a férfiaknál épp ellenkezőleg működik. Náluk a kötődéshez több idő kell, amit később a szex megerősít. 

Mindezek alapján már látod, mi történik egy férfi fejében, nézzük meg, hogyan lehet tudni, ki mit akar, és hogyan állj hozzá egy randi helyzethez…?

A legjobb amit tehetsz, hogy ne elvárásokkal tele indulj neki a randizásnak. Ha 3-4 randi után sem látja az értékeidet, akkor a 10. randi után sem fogja. A lényeg, hogy próbáld jólérezni magad, és nem rágörcsölni, hogy mindenáron pasit akarsz szerezni… És ha máshogy nem megy, akkor már elsőre le is fekszel vele, hátha így meg tudod tartani… Nyilván ez esetben nem árt az önismeretedet és az önbecsülésedet helyre pakolni, ha legközelebb nem szeretnél újabb egyéjszakás kalandja lenni valakinek.

A férfi klienseim szerint, ha a nő nem egy házasságra hajtó, besavanyodott, panaszkodó, akkor jó esély van rá, hogy mást is akarjon a pasi, ne csak szexet. Általában azért dobják a nőket egy vagy néhány alkalom után, mert nem találnak bennük semmi érdekeset. 

Egyébként nem azon múlik a párkapcsolat, hogy mikor van szex. Van olyan, hogy egyéjszakás kalandból lesz sírig tartó házasság, és van, hogy komolynak induló kapcsolatból nem lesz semmi.  

Honnan tudod, hogy a pasi nem csak szexet akar?

A kérdés inkább az, hogy vagy-e annyira értékes számára, hogy ne csak szexet, hanem mást is akarjon majd tőled…? Az értékeidet már az előtt meg kell mutatni neki, mielőtt szexre kerül a sor, különben lelép, hisz szexet máshol is kaphat. 

Olyan partnert fogsz bevonzani, amilyen szinten te magad is vagy. Ha nincs a helyén az önismereted, az önbecsülésed, és az érzelmi intelligenciád, akkor az ilyen szinten lévő férfiakat fogod magadhoz vonzani. 

Továbbá ha a korábbi kapcsolataidból eredő sérelmeid nincsenek feldolgozva, azt viszed tovább a következő kapcsolatba is. Emiatt is lehetséges, hogy nem tudod megtalálni az igazit, pedig mélységesen vágysz rá. 

Szakember segítségével az önismeret, az önbizalom, az önbecsülés, az érzelmi intelligencia, fejleszthetők, hogy végre olyan társad legyen, amilyet valóban szeretnél.  

Ha már az ismerkedés első fázisában, akár chaten, akár a személyes randin tisztába tudjátok tenni, hogy ki milyen kapcsolatot keres, akkor egyikőtök sem lesz csalódott, ha esetleg nem egyeznek a keresési feltételek. 

Könnyen rájöhetsz, ha a pasi egyből a tárgyra tér, vagy rögtön a kétértelmű kommunikációs játszma veszi kezdetét. Ha csak a szex a téma, és képeket küld a farkáról, vagy tőled kér pikánsabb képeket, akkor nem a lábadról akar levenni, hanem a bugyidból készül kiforgatni. 

Ahhoz, hogy ne fuss bele olyan csapdába, amibe nem akarsz, persze elengedhetetlen a nyílt és őszinte kommunikáció. 

Megesik, hogy a jövendőbeli randipartner a gyors szex reményében nem azt kommunikálja feléd, hogy ő csak szexet szeretne. Valószínű, hogy a pasinak is ciki ezt felvállalni, mégha nem is így tűnik, ezért is hárítja a felelősséget.   

Ha a férfi bevallja, hogy ő bizony csak egyéjszakás kalandra gondolt, akkor rajtad áll, hogy belemész-e a dologba vagy sem. Semmi sem kötelező! Ha nem akarod, nem kell lefeküdni vele az első randin, csak azért, hogy meg tudd tartani. Minden bizonnyal pont ezért fog lelépni, mert érzi a kétségbeesett hozzáállásodat. 

9 jel, hogy a férfi komolyan gondolja Veled:

1. Amikor a férfi napi szinten érdeklődik felőled, már reggel megkérdezi hogy vagy, hogy aludtál? Szinte te vagy az első gondolata, ahogy felkel, és ír neked… Napközben felhív, és azt mondja, “csak a hangodat akartam hallani”, akkor valószínű, hogy komolyabban gondolja a dolgot. Érdekli hogyan telik a napod, mit csináltál, és minden részletet tudni akar, akkor ez egy jó jel, hogy nagy eséllyel nemcsak a szexre hajt. Ha napi szinten beszéltek, és nem egyirányú kommunikáció folyik.

2. Meghallgat és odafigyel rád, meg tud lepni azzal, hogy emlékszik arra, amiket előzőleg mondtál neki, pedig te már azt hitted rég elfelejtte.

3. Ha mer beszélni a múltjáról, milyen kapcsolatai voltak, beavat a magánéletébe, titkaiba, érzésekkel kommunikál feléd, és mélyebb beszélgetéseket is tudsz vele folytatni, akkor ez szintén az elköteleződését sugallja.

4. Amikor azzal van elfoglalva, hogy Neked örömet okozzon, bármilyen kis aprósággal a kedvedben járjon, csak hogy érezd, hogy gondolt rád, akkor nem valószínű, hogy csak szexet akar.

5. Ha gyakran teszi fel a “Mikor?” kérdést… Mikor találkozunk, mikor menjek érted, mikor jössz, mikor láthatlak, mikor érsz rá…? Biztos lehetsz benne, hogy Veled akar lenni, és szeretne jobban megismerni, minél több időt tölteni veled. 

6. Ha be akar mutatni számára fontos személyeknek, mint barátai, családtagok… Ha valóban komolyan gondolja, akkor őszintén örül neki, hogy részese lehetsz az életének.

7. Ha olyankor is melletted van, amikor segítségre van szükséged és nem éppen jól alakulnak a dolgaid. Érezteti veled, hogy számíthatsz rá, amiben csak tud segít, és érzelmi támaszt nyújt a bajban. Ha olyankor is kitart melletted, és nem eltűnik, amikor nehéz pillanatokat élsz meg, valóban komolyan gondolja veled. 

8. Ha közös terveket szövöget… Itt nem feltétlenül rögtön az összeköltözésre gondolok, hanem a jövőben szeretne elmenni veled kirándulni, moziba, vagy bármilyen közös programot szervez, azt veled együtt szeretné.

9. Bármilyen meglepő, ha féltékeny a férfi, akkor is komolyabban gondolja. Ha nemcsak a tested érdekli a pasit, akkor igyekszik távol tartani tőled minden potenciális hímet. Érezteti és kimutatja a dominanciáját, hogy Ő az a Férfi, aki melletted van, és nem környékezhet meg téged senki. 

Elszomorító a kép, hogy mennyire sekélyessé vált a randizás, az emberi kapcsolatok... Hogy mi vaaaan?? Már egyszer találkozunk és menjünk is szobára? Szörnyen kiábrándító. Ha Te nem tudod pontosan, hogy mit is szeretnél, és ez a tapasztalás jön a külvilágból feléd, hogy minden férfi csak szexet akar veled, akkor az önismeret szintjén kell dolgozni, hogy egyáltalán ki vagy és mit szeretnél… 

Ha már meguntad, hogy ugyanazt a mintát ismétled folyamatosan, és azt tapasztalod, hogy ki vagy szolgáltatva a világnak, nem érted, hogy mi történik veled, akkor nyugodtan jelentkezz és segítek az önismereti munkában, hogy végre azt a társat vonzd be, akit igazán szeretnél